Πρόσκληση

.                   .

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗ  Ξενοδοχείο EXCELSIOR 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015


Αγαπητέ φίλε και συνάδελφε,

    Η Ογκολογία της Θεσσαλονίκης, όπως ασκείται στις μέρες μας από τους Παθολόγους Ογκολόγους, πιστεύουμε ότι βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο. Όλοι σχεδόν διακατεχόμαστε από την ίδια ανάγκη να εφαρμόζουμε τα πρέποντα και να αναζητούμε τα καλύτερα. Παρομοίως, φαίνεται ότι έχουμε κοινές δυσκολίες, παρόμοιες απορίες, αλλά κυρίως έχουμε επιθυμία συμπόρευσης. Ενώ, όμως, ζούμε στην ίδια πόλη, σπανίως βλεπόμαστε! Πολλοί από μας εργαζόμαστε σε ίδιο Νοσηλευτικό Ίδρυμα και δυσκολευόμαστε να επικοινωνήσουμε! Οι λόγοι γνωστοί!

    Μετά τις δύο, πολύ επιτυχημένες συναντήσεις μας την άνοιξη 2014, με θέματα τα Σαρκώματα και τον Καρκίνο των Ωοθηκών, σκεφτήκαμε πως θα ήταν καλό να “θεσμοθετήσουμε” αυτές τις ζεστές, φιλικές συναντήσεις. Αποφασίσαμε να κρατήσουμε το ίδιο πνεύμα της ελεύθερης συζήτησης πάνω σε τρέχουσες εξελίξεις, με βάση κάποια case reports, γύρω από τα οποία θα γίνεται ελεύθερη ανταλλαγή απόψεων, προτάσεων, γνώσεων, εμπειριών, αποφεύγοντας την ακαδημαϊκού ή συνεδριακού τύπου “τελετουργία” με τους ατελείωτους μονόλογους, που στο τέλος οι ερωτήσεις ή η συζήτηση γίνονται πιεστικά ή καθόλου.

    Επιλέξαμε, λοιπόν, να κάνουμε πέντε (5) συναντήσεις, περίπου ανά έξι εβδομάδες, απογεύματα και με θέματα επιλεγμένα με κριτήριο τις μεγάλες εξελίξεις των τελευταίων μηνών. Η θεματολογία και όλη η δομή θα γίνει αποκλειστικά από μας, χωρίς καμιά παρέμβαση από Φαρμακευτικές Εταιρείες. Συνεχίζοντας τις μικρές μας μονοθεματικές συναντήσεις ξεκινάμε το νέο έτος με μια συνάντηση που αφορά διλήμματα και προβληματισμούς στην καθημερινή κλινική πράξη στον καρκίνο του προστάτη.

.    Οι συναντήσεις  γίνονται  με την έγκριση του ΕΟΦ και με την Οργανωτική συνδρομή της Ελληνικής Εταιρείας Ερεύνης του Καρκίνου. Οι συναντήσεις θα γίνονται μεσοβδόμαδα (Τετάρτες, ώρες 18,00-21,00), ώστε να ρυθμίζεται εύκολα το προσωπικό πρόγραμμα του καθενός και σε μικρό χώρο που  ευνοεί τη προσέγγιση και τη φιλικότητα που επιθυμούμε. Θα ακολουθεί δείπνο.

    Ελπίζουμε να αγκαλιάσετε την ιδέα και να συμμετέχετε. Η υλοποίησή της έχει σκοπό επιστημονικό, αλλά συγχρόνως έχει σκοπό το ζεστό, ανθρώπινο και συναδελφικό πλησίασμα των Θεσσαλονικιών Παθολόγων Ογκολόγων.

Φιλικά,

Χαράλαμπος Ανδρεάδης
Λουκάς Κοντοβίνης
Γιάννης Μπουκοβίνας
Κώστας Παπαζήσης
Παύλος ΠαπακοτούλαςΚατεβάστε εδώ το πρόγραμμα του Συνεδρίου


Κατεβάστε εδώ