2o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ      
     

2o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΘΩΡΑΚΟΣ & ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

5th HellenicSerbian Workshop

3η Νοσηλευτική Ημερίδα στην Αντιμετώπιση των Παθήσεων του ΠνεύμοναΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ

Αγαπητoί Συνάδελφοι,

 

Ο θεσμός των Πανελληνίων Συνεδρίων Νοσημάτων Θώρακος, αποτελεί την κορωνίδα των εκπαιδευτικών εκδηλώσεων της Εταιρείας μας από το 1984. Λειτουργεί σαν ένα μοναδικό επιστημονικό γεγονός, που παρέχει ευκαιρίες για την παρουσίαση πρωτότυπων επιστημονικών ερευνών, την ενημέρωση στις τελευταίες επιστημονικές εξελίξεις, αλλά και την ανταλλαγή γνώσης και απόψεων μεταξύ Ελλήνων και ξένων ειδικών επιστημόνων.

 

Το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νοσημάτων Θώρακος και Παθήσεων

από το Περιβάλλον, με στόχο τη συνέχιση της παράδοσης, έχει προγραμματιστεί να γίνει στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο TheMet, 10-13 Νοεμβρίου του 2016.

Εκ μέρους της οργανωτικής επιτροπής του Συνεδρίου, καλούνται οι πνευμονολόγοι, θωρακοχειρουργοί, παιδοπνευμονολόγοι, ογκολόγοι και παθολόγοι που ασχολούνται με την αντιμετώπιση των παθήσεων του θώρακα καθώς και οι γενικοί ιατροί, να συμμετάσχουν ενεργά

στην κορυφαία αυτή εκδήλωση και να τη χρησιμοποιήσουν σαν ευκαιρία για να παρουσιάσουν ερευνητικές εργασίες πάνω σε όλα τα αντικείμενα των παθήσεων του θώρακα.

Για την ενδελεχή κατανόηση των νοσημάτων του θώρακα, κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου, θα πραγματοποιηθούν ομιλίες State of the art, καθώς και εκπαιδευτικά σεμινάρια και φροντιστήρια. Επίσης, θα λάβει χώρα και το 5ο Ελληνο-Σερβικό Workshop με διευρυμένη συμμετοχή και από άλλες χώρες, καθώς και η 3η Νοσηλευτική Ημερίδα που αφορά την αντιμετώπιση των νοσημάτων του Πνεύμονα από την πλευρά του νοσηλευτικού προσωπικού.

Η πληθώρα των διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων προσκεκλημένων ομιλητών και συντονιστών, που θα πλαισιώσουν τις εργασίες του συνεδρίου, αποτελούν εγγύηση για την επιτυχία του.

 

Όλες οι εργασίες που θα παρουσιαστούν στο Συνέδριο θα δημοσιευθούν σε ειδική έκδοση ξενόγλωσσου περιοδικού και θα εμφανίζονται στο PubMed.

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Προσβλέπουμε στην ενεργή συμμετοχή σας στο συνέδριο, στο παραδοσιακά φιλόξενο, θερμό και φιλικό περιβάλλον της πόλης μας.

 

Για την Οργανωτική Επιτροπή


            Ο Πρόεδρος                                                                                                    Ο Γεν. Γραμματέας


Κ. Ζαρογουλίδης MD, PhD, FCCP                                                         I. Kιουμής MD, PhD

Καθηγητής Πνευμονολογίας -                                                        Αν. Καθηγητής Πνευμονολογίας - Λοιμωξιολογίας ΑΠΘ

Φυματιολογίας ΑΠΘ                                                                                    

Διευθυντής Πνευμονολογικής -                                                      

Φυματιολογικής Κλινικής ΑΠΘ

Οργανωτική Επιτροπή


Πρόεδρος

Κ. Ζαρογουλίδης

Αντιπρόεδρος

Α. Παπαγιάννης

Γ. Γραμματέας

Ι. Κιουμής

Ειδ. Γραμματέας

Αικ. Μαρκοπούλου

Ταμίας

Κ. Πορπόδης

Μέλη

Δ. Σπυράτος

Δ. Τσαβλής
Γενικές Πληροφορίες

τοΠοΣ ΣυΝΕΔριου ΗΜΕροΜΗΝιΕΣ ΔιΕξαγΩγΗΣ

Θεσσαλονίκη 10-13 Νοεμβρίου 2016, The Met Hotel

ΣυΜΜΕτοΧΗ

Η συμμετοχή στο συνέδριο ορίστηκε ως εξής:

(έως 15/9/2016) (από 16/9/2016)

Ιατροί 100 € 130 €

Ειδικευομένοι 50 € 90 €

Νοσηλευτές 20 € 40 €

Φοιτητές ΔΩΡΕΑΝ

Οι παραπάνω τιμές επιβαρύνονται με Φ.Π.Α.

Προσοχή. Οι εγγραφές στο συνέδριο, περιλαμβάνουν τη συμμετοχή στην τελετή έναρξης, την παρακολούθηση του συνεδρίου, την παραλαβή τσάντας με το πρόγραμμα και την παροχή καφέδων - αναψυκτικών στα διαλείμματα, καθώς επίσης και τη συμμετοχή σε όλα τα Σεμινάρια (ERS),

Συναντήσεις (Hellenic Serbian workshop ), φροντιστήρια, χωρίς επιπλέον επιβάρυνση.

Στους εγγραφέντες θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής με μόρια, στα πλαίσια της συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης (CMC/CPD) εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις παρακολούθησης.αΚυρΩτιΚΗ ΠολιτιΚΗ


Γραπτή Ακύρωση έως 30 Αυγούστου 2016 πλήρης επιστροφή χρημάτων μείον τραπεζικά έξοδα και 20 Ευρώ τέλη διεκπεραίωσης. Από 31 Αυγούστου και μετά καμία επιστροφή χρημάτων


ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

Οι εργασίες θα υποβληθούν σε ηλεκτρονική μορφή γραμμένες σε word αρχείο και προθεσμία υποβολής εργασιών είναι η 25η Οκτωβρίου 2016.

Οι εργασίες θα σταλούν στην Γραμματεία του Συνεδρίου στο emailinfo@forumcongress.com (αν εντός 3 ημερών δεν λάβετε επιβεβαίωση λήψης επικοινωνήστε με την Γραμματεία). Δεν θα γίνουν δεκτές εκπρόθεσμες εργασίες. Το κείμενο εργασίας θα πρέπει να είναι έως 350 (τριακόσιες πενήντα) λέξεις και η γραμματοσειρά θα πρέπει να είναι κοινή π.χ. Arial Greek και το μέγεθος των χαρακτήρων 10 έως 12. Οι συγγραφείς θα πρέπει να φαίνονται όλοι (όνομα, επίθετο, και προέλευση της εργασίας

π.χ. Κλινική - Νοσοκομείο - Πόλη) και θα πρέπει να εγγραφούν τουλάχιστον 2 από αυτούς στο συνέδριο. Ο υπεύθυνος της εργασίας θα πρέπει να στείλει πλήρη στοιχεία επικοινωνίας και το όνομά του θα πρέπει να είναι υπογραμμισμένο στα ονόματα των συγγραφέων.


Η δομή της εργασίας θα πρέπει να είναι: TΙΤΛΟΣ - ΣΚΟΠΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ -ΥΛΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΙ - ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Για την αποδοχή της εργασίας θα ενημερώνεται με e-mail ΜΟΝΟ ο υπεύθυνος της εργασίας. Οι εργασίες που επιθυμείτε να συμμετέχουν στις βραβεύσεις θα πρέπει να υποβληθούν σε πλήρη μορφή και σε περίληψη στα ελληνικά και στα αγγλικά και να μην έχουν δημοσιευθεί μέχρι την ημερομηνία υποβολής.. Οι εργασίες που δεν επιθυμείτε να είναι υποψήφιες προς βράβευση θα υποβληθούν μόνο σε περίληψη στα ελληνικά και στα αγγλικά γιατί θα δημοσιευθούν στο Journal of Thoracic Disease μετά το πέρας του Συνεδρίου.

Θα δοθούν τα παρακάτω βραβεία


1ο Βραβείο καλύτερης αδημοσίευτης εργασίας: 1500 €

2ο Βραβείο καλύτερης αδημοσίευτης εργασίας: 1000 €

1ο Βραβείο καλύτερης προφορικής ή αναρτημένης ανακοίνωσης: 500 €

Σημείωση: "Σε περίπτωση που συμμετέχων συνάδελφος επιθυμεί να δημοσιεύσει υπό μορφήν πλήρους ανάπτυξης την εργασία του, θα πρέπει να τη στείλει στα αγγλικά ή εφόσον επιθυμεί μετάφραση της ελληνικής έκδοσης η επιβάρυνση θα ανέρχεται στο ποσό των 30 ευρώ/σελίδα"

Βραβείο καλύτερης Νοσηλευτικής Ανακοίνωσης  200 €


ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ


ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΕΞΗΣ ΒΡΑΒΕΙΑ ΓΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΙΔΕΕΣ ΜΕ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ 2 ΕΤΩΝ:
2 ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΩΝ 10.000 ΕΥΡΩ
3 ΒΡΑΒΕΙΑ ΤΩΝ 5.000 ΕΥΡΩ, ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΟ ΕΝΑ (1) ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΑ  ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΤΟΥ ΟΜΟΤΙΜΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΚΙΟΥΛΕΚΑ.

ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ EINAI O ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΠΑΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΘΩΡΑΚΟΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 2 ΕΤΗ.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΊΤΑΙ ΑΠΟ 5 ΞΕΝΟΥΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΗΤΕΣ ΜΕ ΔΙΕΘΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ. ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΘΑ ΥΠΟΒΛΗΘΟΥΝ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΣΕ 5 ΑΝΤΙΤΥΠΑ.

 
 

Πρόγραμμα

Κατεβάστε εδώ το πρόγραμμα του Συνεδρίου

Κατεβάστε εδώ


ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ - ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ


FoRUM CoNGRESS & TRAVEL

Μητροπόλεως 24, Θεσσαλονίκη 54624

Τηλ: 2310 257128, 2310 243588, Fax: 2310 231849

E-mail: info@forumcongress.com

ΜΗΤΕ 09.33.Ε.60.00.00143.00


 

ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΦΟΡΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ